Пройти тест онлайн

100 шкіл вже стали новими

1.01.2018

Освітня реформа розгортається в Україні на повну, і одним із її основних стовпів стало введення «Нової української школи». Ця концепція втілює суттєво новий погляд на загальну середню освіту у країні, роблячи акцент на навичках, котрі будуть більш затребуваними у сучасному світі. Школи мають перейти на новий формат у 2018/2019 учбовому році. Але деякі українські учбові заклади вже зараз втілюють нові концепції у життя.

Для початку було відібрано 100 шкіл, котрі з 1 вересня 2017 року навчалися за новим форматом. У рамках концепції діти не сидять кілька уроків без руху, вони рухаються, групами шукають відповіді на питання, вирішують проблеми і навчаються з точки зору особистісно-орієнтовного підходу.

Такі зміни затребували спеціальної підготовки всіх викладачів, котрі навчають у цих учбових закладах, і влітку вони пройшли спеціальні курси підготовки із підвищенням кваліфікації. Втім, крім зміни підходу до навчання для усіх вчителів, викладачів очікує більше академічної свободи та грошова мотивація до сертифікації та підвищення кваліфікації.

З вересня 2018 року вже всі українські школи мають стати «новими». Проте наскільки ефективними будуть нововведення – поки що не зовсім зрозуміло. Ну а гарні знання англійської своїм дітям можна забезпечити вже зараз – якщо записати їх на курси англійської для дітей у нас у Центрі.