Пройти тест онлайн

42 цікаві ідіоми та їх походження

8.06.2017

Ідіоми зазвичай збивають з пантелику тих, хто лише починає вивчати англійську, і за тим, наскільки людина знайома із цими фразеологізмами, можна зрозуміти, наскільки вона оволоділа мовою. Адже вони надзвичайно збагачують розмовну англійську. Деякі із цих висловів настільки дивні, що стає цікаво, як же так склалося, що вони почали широко вживатися, звідки беруть свої початки.

Усім тим, хто цікавиться подібним, а також для тих, хто хоче збагатити власну мову, радимо продивитись наступне відео від Mental Floss. У ньому зібрано одразу 42 цікавих англійських фразеологізмів: можна перевірити, наскільки ви знайомі із їхнім різноманіттям, вивчити щось нове та задовольнити свою цікавість, дізнавшись, звідкіля вони походять (підтвердивши або спростувавши свої здогадки).

Слід мати на увазі, що весь цей багатий матеріал стиснутий у невеличкий проміжок часу, а отже і ведучий говорить англійською досить швидко. Саме тому це відео може стати не просто цікавинкою, а і своєрідним тренажером із сприйняття англійської мови на слух. Цілком можливо, що нетренованому вуху потрібно буде докласти зусиль, щоб осягнути усю інформацію одразу.