Пройти тест онлайн

Базовий набір для спілкування англійською

3.03.2016

Якщо ви вирішили значно покращити власну розмовну англійську, вам знадобиться багато практики та базові знання, які можна отримати на курсах англійської. Якщо ж ви вирішили тренуватися у спілкуванні англійською у розмовних клубах або з носіями мови, але не знаєте, з яких тем почати, пропонуємо в першу чергу напрацьовувати таку базу.

  1. Основна інформація

В першу чергу, непогано було б вміти представитися та розповісти про себе загальну інформацію: де живете, який ваш соціальний статус (жонаті ви чи заміжні, вільні та т.п.), свій вік, професію.

  1. Вітання

Звісно ж, починати спілкування слід з вітання та представлення – себе та своїх друзів. Бажано запам’ятати різні варіації для різних ситуацій – з близькими друзями ніхто не розмовляє так же, як з колегами.

  1. Про роботу

Важливо не лише змогти назвати власну професію, але й передати її сутність. Непогано також вміти цікавитися й співбесідником у цьому ключі.

  1. Захоплення

Навчіться розповідати про те, що ви любите, а що – ні. Чим захоплюєтеся, чому віддаєте перевагу у вільний час. І не забувайте ставити зустрічні питання співбесіднику.

  1. Час

Дуже корисно навчитися не лише орієнтуватися у часі доби, але й називати точний час зустрічі та змальовувати своє сьогодення.

  1. Опис людей

Потренуйтеся на оточуючих. Поряд з вами висока чи низька людина? Яка довжина та колір її волосся, очей, фізична форма, вік. Непогано вміти також виділити у людині не лише зовнішнє, але й таланти – розум, дотепність, доброту.

  1. Медицина

Вивчіть частини тіла, а також найрозповсюдженіші можливі жалоби на погане самопочуття та травми.

  1. Погода

Чудова тема, коли людина ще не зовсім знайома, щоб не здатися надокучливими.

  1. Загальні слова ввічливості

Без них складно обійтись у повсякденному житті й не закріпити за собою образ грубіяна.

  1. Слова для телефонної бесіди

У телефонній бесіді є свої особливості та характерна лексика, не зайвим буде ознайомитися й з нею.

  1. Покупки

Можливість зробити покупки – одна з базових необхідностей у будь-якій країні. Корисним буде вміння називати і самі товари, і знати основні терміни у торгівлі.

  1. Подорожі

Поповнивши власний словник виразами та словами для подорожей, ви не лише самі зможете спитати дорогу, але й вказати потрібний шлях іноземцям.