Пройти тест онлайн

Британський безхатько вступив до Кембриджу

16.11.2017

Вступ до таких відомих вузів як Кембриджський університет, здається хіба що нездійсненною мрією, проте чоловік на ім’я Джефф Едвардс довів, що це доступно, і не лише для молодих людей із великим статком. Джеффу 52 років, і вже досить довгий час у нього не було даху над головою, що не завадило йому вступити до коледжу Хьюз Холл, де навчаються літні люди.

Батьки Джеффа були звичайними робітниками на пошті, тому не могли дозволити дати синові достойну освіту, хоча він змалечку захоплювався читанням. Хлопчик не отримував високих відміток, тому не зміг вступити до коледжу, натомість влаштувався працювати на ліверпульській фермі. Останні роки він переїхав до Кембриджу та жив прямо на вулиці. При цьому ніколи не втрачав потягу до читання: приходив до бібліотеки та прохав непотрібні книги, а щоби забезпечити собі їжу та нічліг, продавав благодійний журнал Big Issue.

У 2014 році Джефф вирішив відвідувати безкоштовні курси підготовки до вступу від Кембриджського університету. Завдяки цьому він чудово склав вступний тест, що мав питання з середньовічної літератури, і потрапив у число студентів Хьюз Холла. Для британця, з його слів, це стало чи не єдиним, чим він пишається у своєму житті.

У Джеффа Едвардса була одна невелика перевага: оскільки він народився у Великобританії, то чудово володіє місцевою мовою. А ось для претендента з України знадобляться гарні курси англійської, щоб успішно вступити до британського вузу.