Пройти тест онлайн

Завершується рік англійської в Україні: підсумки

22.12.2016

Поточний 2016 рік був оголошений президентом України роком англійської в країні. Не лише влада, але й самі громадяни вбачають користь від знань іноземних мов і доєдналися до вивчення найпопулярнішої мови серед міжнародних.

Наприклад, депутат Мустафа Найем, а заодно й засновник ГО Global Office, повідомив про дослідження, яке проводилося разом з TNS у різноманітних великих містах України. За отриманими даними, 61% учасників опитування займалося вивченням іноземних мов, з них 91% вказали, що цією мовою для них є англійська. Крім того, 34% опитуваних розповіли, що почали вивчати англійську саме у 2016 році.

Наприкінці 2015 року навіть був випущений закон, згідно до якого українські чиновники мають знати англійську мову як мінімум на базовому рівні (А2 або А1). А у міністерстві освіти та науки України переймаються недостатньою кількістю кваліфікованих викладачів англійської у школах. Гарні вчителі не поспішають йти на маленькі зарплатні, тому їм планують збільшити оклад на 50% та ввести бонуси саме для цих викладачів.

Багато українських школярів вирішили використовувати можливість покращити власні знання під час літніх мовних таборів, які влаштовувалися під час шкільних канікул на базі освітніх закладів. За статистикою, у 2016 році у літніх мовних таборах займалося 9 тисяч дітей. У 2017 році МОН сподівається, що ця цифра сягне 10 тисяч учасників.

Якщо ж для вас 2–3 тижні здаються недостатніми, щоб надати дитині необхідну мовну базу, то існує чудова альтернатива та доповнення: курси англійської для дітей від Першого Кембриджського центру.