Пройти тест онлайн

Британія та Ірландія приймають за OET

4.03.2018

Ще нещодавно медичним працівникам різних галузей, котрі хотіли б працювати на території Сполученого Королівства або Ірландії, необхідно було пройти складну процедуру підтвердження власної мовної компетенції. Адже для таких людей критично важливо вміти спілкуватися із пацієнтами та повністю розуміти їх. З початку лютого ця задача для іноземних лікарів та медсестр стала простішою, оскільки обидві країни почали на офіційному рівні приймати сертифікати OET.

OET або Occupational English Test – відносно нова назва у лінійці Кембриджських тестів. Але його специфічність дозволила йому швидко завоювати довіру, зокрема, у влад Австралії, Нової Зеландії, Дубаю та Сінгапуру. А відтепер йому на офіційному рівні довіряють Великобританія та Ірландія.

Це тестування знайшло своє визнання саме завдяки його специфіці: воно перевіряє знання англійської на тому рівні та у тому контексті, у якому медичним працівникам потрібно буде працювати. Так, наприклад, при перевірці навичок розмовної мови, використовуються змодельовані ситуації спілкування із пацієнтами. При цьому ситуації беруться в залежності від специфіки роботи того, хто складає іспит. Це дозволяє переконатися, що людина справді готова без проблем впоратися із своєю працею у англомовному середовищі.

OET ще не такий розповсюджений, як його побратими, проте його вже щомісячно складають у 100 різних місцях 40 країн світу.