Пройти тест онлайн

До чого можуть призвести помилки у резюме

10.10.2016

Ми неодноразово чуємо пораду кілька разів перечитати свої резюме і перевірити їх на предмет помилок, перш ніж розсилати ці документи по вакансіям. Особливо це стосується ділової англійської – адже на нерідній мові легше зробити помилку, а носію легше її запримітити. Але невже наймачі і справді можуть за одну помилку відправити резюме до смітника?

Одне опитування продемонструвало, що якщо в резюме знайдена одна чи більше помилок, 76% наймачів його вже не читатимуть. А отже, лише 24% людей будуть розглядати такий документ далі з метою зрозуміти, наскільки ви підходите. А це суттєве зниження шансів. 40% опитуваних сказали, що досить єдиної друкарської помилки у тексті, щоби вони відправили резюме у смітник.

Хоча є фахівці з найму, які радять не відноситися настільки суворо до друкарських помилок, адже це властиво людській натурі. Крім того, не у будь-якій професії настільки важлива любов до деталей, а грамотність резюме демонструє більше вміння людини писати зв’язно і грамотно, що також не для кожної професії відіграє суттєву роль. Багато фахівців пояснюють, що таких «знехтуваних» легше найняти, оскільки вони отримують набагато менше пропозицій.

Безумовно, лише вам вирішувати, чи слід турбуватися через одну помилку, чи все ж потрібно зайвий раз перепровірити все надруковане, щоби суттєво збільшити свої шанси на те, що помітять саме вас.