Пройти тест онлайн

Як допомагають ключові слова у резюме

24.08.2017

Існує багацько підходів до написання вдалого резюме, проте іноді поради дуже сильно відрізняються і навіть суперечать одна одній. Ми пропонуємо дізнатись ще один спосіб, що використовує метод ключових слів. Його пропонує Наталі Северт з Uptowork. Він чудово допомагає виділити основні ваші риси для рекрутера, щоб показати, що ви – саме та людина, котра ідеально підходить до вакансії. Особливо це актуально для тих, хто вже опанував ділову англійську та намагається знайти роботу за кордоном.

Першочергово слід створити власний перелік умінь, обравши серед них найбільш сильні та розмістивши їх у самому верху списку. За допомогою такого переліку можна зрозуміти, які у вас сильні сторони та наскільки ви відповідаєте роботі, яку шукаєте.

Друге, що можна зробити – відкрити бажану вакансію та підкреслити усі характеристики, які у ній вказані, а після цього виписати усі вади у окремий список. Це і будуть ключові слова, котрі рекрутер буде видивлятись у вашому резюме.

Не слід зупинятися на одному оголошенні, краще продивитись кілька подібних. Ті якості, котрі будуть зустрічатися у всіх об’явах і будуть тими, що є ключовими для обраної вами професії та посади. Це і буде портрет ідеального кандидата на посаду.

Серед переліку навичок та знань слід окремо виділити ті, що критично необхідні для бажаної вакансії, без наявності котрих вашу кандидатуру навіть не будуть розглядати. Ці навички слід вказувати першочергово, щоб людина, що збирається вас наймати, одразу зрозуміла, що ви – саме те, що вона шукає.

Усі інші якості все рівно мають значення. Проте не слід просто перераховувати їх, значно краще конкретизувати. Наприклад, якщо завдяки вашим здібностям у компанії підвищився збут продукції або якщо ви успішно врегулювали конфліктну ситуацію, це буде більш інформативно, аніж порожні слова, без цифр та прикладів.