Пройти тест онлайн

Що заважає вивченню мови

31.03.2016

Отже, ви записалися до чудових курсів англійської мови і радієте прогресу. Але що робити, якщо прогрес вас не зовсім або зовсім не радує – здається, що справи йдуть занадто повільно. У чому може бути причина? Приводимо п’ять найрозповсюдженіших причин, які можуть гальмувати засвоєння мови. Чудовий спосіб перевірити, чи все ми робимо для того, щоб досягати максимальних результатів.

  1. У вас немає мети.

Іноді люди йдуть на курси англійської, не маючи чіткого уявлення, що саме вони хочуть отримати, як будуть застосовувати свої знання. Якщо чіткої мети поки що немає, прикладіть зусилля, щоб знайти її – адже в англійській стільки плюсів, починаючи з легкого спілкування у подорожах, закінчуючи можливістю просування у кар’єрі та отримання освіти за кордоном.

  1. Ви прикладаєте зусилля лише під час уроків.

Є люди, для яких вивчення англійської закінчується, коли вони виходять з класу. Вони викладаються на заняттях з викладачами, але не більше того. Спробуйте впустити англійську до свого життя не лише у вигляді виділеного на заняття часу, використовуйте маленькі та великі можливості попрактикуватися та у вільний час.

Ще одна варіація – коли навчання закінчується з виконанням домашнього завдання. А рецепт виходу все той же – використовуйте різні можливості, наприклад, послухайте пісні англійською або почитайте.

  1. Ви уникаєте занадто складних завдань.

Іноді дуже складно зібрати свою волю і приступати до виконання складних завдань. Тому багато хто обмежується лише легкими, втрачаючи при цьому великий шматок досвіду та практики. Звісно, вчити англійську – захоплююче, але великі знання приходять лише з великими зусиллями.

Дуже часто буває, що студенти лінуються давати розгорнуті відповіді на питання або бояться помилитися, тому обмежуються одним-двома словами. І дарма, адже напрацювати навичку розмовної англійської можна лише за допомогою практики. Саме тому багато хто надає перевагу нашим розмовним клубам – це і корисно, і захоплююче.

  1. Ви прокастинуєте.

Прокастинуємо ми з різних причин: комусь складно змусити себе що-небудь почати робити, інші просто настільки зайняті іншими справами, що про свої курси згадують у останній момент. Якою б не була причина вашої прокастинації, вона заважає навчанню: для якісної практики необхідний час, а не метушня. Метушня заважає концентрації, відсутність якої заважає запам’ятовуванню.

  1. Ви все виконуєте подумки.

Звісно, це дуже економить час. Але письмо – це також важлива частина навчання. Можливо, не найприємніша, але дуже ефективна. До того ж, це дуже допомагає звільнити голову для інших корисних речей, не навантажуючи її зайвим, наприклад, запам’ятовуванням того, що вам необхідно вивчити або де ви робите помилки.