Пройти тест онлайн

Що потрібно знати про вступ до вишів у 2017

15.12.2016

Міністерство юстиції України вже встигло підписати документ, згідно з яким і буде регламентуватися вступ абітурієнтів до вітчизняних вишів у 2017 році. Усі, хто збирається вступати для отримання ступеню бакалавра (а також магістра у випадку факультетів медицини, фармацевтики та ветеринарії), повинні будуть здобути сертифікат ЗНО або 2017, або 2016 року.

На основі цих документів буде вираховуватися рейтинг. За основу будуть узяті два обов’язкових предмети ЗНО (українська мова та література, а також математика або історія України на вибір). На рейтинг абітурієнта також впливатиме або третя дисципліна, яку обирає зазвичай сам виш, або результати конкурсу.

Дуже часто у якості третього предмету ЗНО університети призначають англійську мову, адже володіння мовами сьогодні дуже затребуване. І щоб успішно впоратися з подібним іспитом, не зайвим буде відвідувати курси англійської для підлітків, які, до того ж, дозволяють отримати і міжнародний сертифікат, що підтверджує високі знання.

Усі потрібні для вступу документи можна завантажувати у особистих кабінетах з 29 червня і до 27 липня 2017 року. До 11 липня потрібно встигнути пройти медкомісію. Тим, кому належить складати творчі конкурси та інтерв’ю, потрібно встигнути залишити заяви до 20 липня, усі інші можуть подавати свої заяви до 26 липня 2017 року.

У 2017 році кожен абітурієнт, який претендує на місце держзамовлення, може подавати максимум на 4 різні спеціальності та написати до 9 заяв, не забувши проставити пріоритетність для кожної. Ті, хто вступає за сертифікатом ЗНО, будуть залишати власні заяви виключно у електронному вигляді. А от ті, для кого передбачені особливі умови при конкурсному відборі, навпаки, зможуть надавати заяви лише у паперовому вигляді.

Рейтинги стануть відомі до 1 серпня, о 12:00. Ті, хто потрапить до переліку вступників на держзамовлення, мають виконати усі умови, необхідні для зарахування, до 5 серпня 2017 року.