Пройти тест онлайн

Що таке CLIL і навіщо він потрібний

31.05.2018

Напевне, ви вже бачили абревіатуру CLIL, проте не всі знають, що ж це таке. Це скорочення розшифровується як Сontent and Language Integrated Learning та означає те, що предмети шкільної програми викладаються англійською.

Перший Кембриджський Центр пропонує курс CLIL для підлітків, що передбачає вивчення фізики, хімії, біології та географії.

У подібного підходу є цілий ряд переваг. В першу чергу, діти просто забувають про те, що вони вчать англійську, адже головний акцент припадає зовсім не на це, а на вивчення інших дисциплін. При цьому англійська все одно добре засвоюється, хоча і у «фоновому» режимі.

По-друге, з CLIL тренуються усі аспекти вивчення мови, оскільки матеріали мають різний вигляд – не лише у текстовому форматі, а також у аудіо та відео. Крім того, учасникам курсу необхідно виконувати практичні завдання, для котрих необхідне письмо та усне англійське мовлення.

По-третє, заняття дуже підвищують мотивацію до вивчення англійської у дітей, оскільки вони самі відчувають, наскільки вона необхідна для кращого розуміння. Учні тут же на місці застосовують здобуті знання, а отже, практика відбувається постійно, а не залишається у вигляді можливості застосування знань колись у майбутньому.

Ще один приємний плюс – це те, що тут же нарощується добра база англійських академічних термінів, котра буде у нагоді тим, хто збирається отримувати освіту за кордоном. CLIL допомагає дітям перелаштуватися на сприйняття інформації та висловлення власних думок англійською. До того ж він потребує розвитку вміння аргументувати власну точку зору англійською, що також дуже важливо для навчання.

Інший позитивний аспект – це те, що подібний курс надає більш глибокі знання з дисциплін, що викладаються. Самі шкільні дисципліни, що викладаються англійською, стають більш привабливими та цікавими, учасники відкривають їх для себе з інших сторін.

Батьки наших маленьких студентів вже відмітили зростання мотивації та особливий ентузіазм у тих, хто відвідує курси CLIL. Якщо ви хотіли б, щоб і ваші діти спробували цей новий метод, то запис на курс CLIL можна здійснити у нашому розділі інтенсивних курсів.

Хочете спробувати? Заповніть заявку!
  • Ім’я та прізвище*
  • Контактний телефон*

  • E-mail*
  • Дата народження
  • Місце роботи або навчання
  • Ваші побажання з приводу курсу
  • Звідки ви
    про нас дізналися?