Пройти тест онлайн

Чи дійсно важливі знання англійської мови для тих, хто збирається працювати в IT

Действительно ли важны знания английского языка для тех, кто собирается работать в IT
19.05.2021

Журналісти DOU вирішили розпитати українців, які працюють в IT про те, наскільки англійська потрібна розробникам. Для цього своїм досвідом поділилися приблизно 20 розробників різних рівнів та з різних компаній.

Виявилося, що вимоги щодо володіння англійською відрізняються від компанії до компанії, і для багатьох достатньо навіть рівня Intermediate. Проте багато хто також зазначив, що чим вищий рівень володіння мовою, тим легше їм впоратися з викликами професії. Також зазначено, що:

  • Компанії, що орієнтуються на міжнародний ринок, прагнуть наймати фахівців із високим рівнем, адже навіть у джуніорів можуть бути обов’язки, де потрібні знання англійської.
  • Іноді трапляються компанії, де переговорами із замовником займаються не ліди, а безпосередньо розробники, і в таких випадках англійська дуже стає в нагоді.
  • Англійська може також стати в нагоді для розмови з техпідтримкою та менеджерами сторонніх сервісів, із якими має справу компанія.
  • Зазвичай рівень володіння мовою перевіряють працівники HR під час інтерв’ю, доволі поверхнево. Проте трапляються компанії, які вимагають проходження тестування чи співбесіди англійською.
  • Знання англійської впливає на рівень заробітку, проте процент залежить від посади. І чим вища посада, тим більше вимоги до знання мови.
  • Через незнання мови можна втратити дуже привабливий офер.

Розпочати вчити англійську можна вже зараз! Записуйтеся на курси англійської для дорослих та вивчайте 20 корисних фразових дієслів англійською для новачків в ІТ.