Пройти тест онлайн

В Англії будуть ретельніше слідкувати за англійською граматикою у вишах

Англия усилит контроль за английской грамматикой в вузах
8.10.2021

Офіс для студентів (Office for Students), регуляторний орган Департаменту освіти в Англії, заявив, що буде карати установи, які заплющують очі на погану граматику та правопис під час оцінювання англійської студентів.

У своєму спеціальному звіті цей орган зазначив, що провів розслідування та з’ясував, що деякі освітні заклади будують своє оцінювання англійської так, щоби на його підсумок не впливав низький рівень граматики, правопису та пунктуації.

Інші спираються на Акт рівності 2010 року, щоби не оцінювати технічне володіння письмовою аглійською в усіх студентів. Вони стверджують, що так вони забезпечують інклюзивність вищої освіти для студентів із гірших шкіл, а також тим, для кого англійська не є рідною.

Але Офіс для студентів зазначив, що в цьому немає необхідності, а точний, ефективний правопис, пунктуація та граматика дуже важливі з точки зору академічної перспективи. Адже після випуску з вишів випускникам однаково потрібно буде вміти ефективно комунікувати для успішного працевлаштування.

Також в Офісі для студентів зазначили, що якщо той чи інший виш не може забезпечити високу ефективність у питаннях грамотності, це викликає сумніви в ефективності й усіх інших його курсів.

Тому з жовтня 2022 року питанням граматики, правопису та пунктуації в англійських вишах буде приділятися особлива увага. А ті, хто буде ігнорувати ці аспекти, потраплять під санкції.

До речі, навіть щоби вступити до англійського вишу чи будь-якого університету чи коледжу на території Великої Британії, знадобиться скласти на високий бал TOEFL, IELTS, CAE чи CPE. А для цього точно потрібна гарна граматика та потужна підготовка.

Але навіть якщо ви не плануєте поки вчитися в британських вишах, це гарний привід згадати про граматику:

6 неперевершених ресурсів, які прокачають вашу граматику

Англійська граматика в зручних таблицях

Граматика без правил: як врешті заговорити англійською з правильною граматикою?

Правила пунктуації в англійській