Пройти тест онлайн

Вступна кампанія-2020 у розпалі

Вступительная кампания-2020 в самом разгаре
17.08.2020

З 13 серпня стартував прийом заяв від абітурієнтів на вступ до українських вишів на бакалаврів. Можливість подачі заяв через електронні кабінети відкрита до 22 серпня 2020. Абітурієнти, які вступають за творчими конкурсами або замість ЗНО складають вступні іспити, мають подати власні заяви до 16 серпня.

Кожному вступнику на бюджетне навчання дозволено подавати до 5 заяв у будь-який виш. Кількість спеціальностей на одного вступника не регламентована, як і кількість заяв на контрактне навчання. Заявам на бюджет абітурієнти мають присвоїти пріоритетність від 1 (найвища) до 5 (найнижча). Змінювати ці значення, як і вносити будь-які інші зміни після подання заяв не можна. Тому варто уважно перевіряти всю внесену інформацію та перерахувати середній бал до подання заяви.

Навчальні заклади мають оприлюднити рекомендації на бюджет до 27 серпня, а студенти мають встигнути виконати вимоги до зарахування до вечора (18:00) 31 серпня 2020. Офіційне зарахування в студенти відбудеться 5 вересня.

Абітурієнтам важливо не поспішати. Вони можуть відслідковувати кількість заяв на сайті Втуп.Освіта.ua. Ба більше, можна подивитися, на яку спеціальність було вступити найважче у 2019 році, до яких вишів було найскладніше потрапити у 2019 році, а також які виші та які спеціальності користувалися найбільшою популярністю у 2019 році. Ці дані зазвичай потерпають незначних змін із року в рік, тому можуть допомогти оцінити власні шанси.

Якщо ж ви слідкуєте за вступною кампанією-2020, щоби підготувати власну дитину до вступної кампанії-2021, то нині – найкращий час, щоби замислитися про підготовку до ЗНО. Англійська завжди обіймає перше місце серед «необов’язкових» предметів ЗНО, тому якщо ви вже перевірили та знаєте, що виш вашої мрії вимагає цієї оцінки, то радимо записатися на курси з підготовки до ЗНО – заняття стартують уже в жовтні.