Пройти тест онлайн

Кращі університети світу за версією Times Higher Education World University Rankings 2020

Лучшие университеты мира по версии Times Higher Education World University Rankings 2020
16.10.2019

У рейтингу Times Higher Education World University Rankings у 2020 році брало участь 1400 вишів із 92 країн світу. Їх оцінювали за 13 критеріями, які відображають можливості кожного із закладів у галузі освіти, досліджень, передачі знань та представленості на міжнародному рівні. Переглянути повний рейтинг можна тут.

Уже четвертий рік поспіль список кращих очолює Оксфордський університет. А ось Кембриджський опинився на третьому місці. Між ними, на другій позиції, розташувався Каліфорнійський інститут технології. Загалом, університети США найближче до верхівки рейтингу, а британські заклади втрачають свої позиції. Топ-10 має такий вигляд:

  1. Оксфордський університет (Велика Британія).
  2. Каліфорнійський інститут технології (США).
  3. Кембриджський університет (Велика Британія).
  4. Стенфордський університет (США).
  5. Массачусетський технологічний інститут (США).
  6. Принстонський університет (США).
  7. Гарвардський університет (США).
  8. Єльський університет (США).
  9. Університет Чикаго (США).
  10. Імперський коледж Лондона (Велика Британія).

 

Від України в рейтингу представлено шість вишів. Один, Львівський національний політехнічний університет, опинився в категорії 801–1000. Усі інші потрапили до категорії 1000+: ЛНУ ім. Івана Франка, Харківський національний політехнічний інститут, Сумський державний університет, КНУ ім. Т. Шевченка та ХНУ ім. В. Каразіна.

Одним із критеріїв оцінювання була кількість іноземних студентів. І справді – іноземці можуть навчатися навіть у найкращих вишах світу. Але попередньо їм потрібно довести, що вони володіють англійською на потрібному рівні. Зазвичай для цього достатньо сертифікатів TOEFL, IELTS або C1 Advanced чи C2 Proficiency з Cambridge English.