Пройти тест онлайн

Хороша граматика підвищує привабливість

14.10.2015

Виявляється, ті, хто відвідують курси англійської, не лише підвищують свої шанси знайти гарну роботу та спільну мову з іноземцями, але й набувають додаткової привабливості в очах англомовних.

За останні шість років три різні сайти знайомств (OkCupid, eHarmony та Match.com) проводили дослідження, які своїми результатами лише підтвердили, що грамотність робить людей привабливішими.

Найсвіжішим можна вважати опитування сайту Match.com у 2014 году. У ньому взяли участь 5,300 вільних людей від 21 року. У результаті було встановлено, що для 75% чоловіків та 88% жінок грамотність має значення під час вибору потенційного партнера, нарівні з впевненістю та красивими зубами – американським стандартом привабливості. Грамотність для опитуваних була навіть важливіша, ніж наявність крутої машини, модної стрижки, а також останніх досягнень техніки (шах і мат, Apple).

Уся справа в тому, вважають представники сайту, що дотримання правил граматики багато що говорить про вашу освіту та вихованість. Коли ми бачимо грамотність співбесідника, то вважаємо, що це – результат вищої освіти та любові до навчання, що є дуже бажаною якістю потенційного партнера. У той час як за безграмотними промовами вбачається недостатня завзятість, неакуратність та «погане оточення».

OkTrends, аналізуючи перші п’ять тисяч повідомлень 2009 року для OkCupid, зазначили, що неправильне написання слів слугує способом втратити прихильність співбесідника.

Стільки ж повідомлень було проаналізовано також і ресурсом eHarmony. Як виявилося, повідомлення від чоловіків, що містили дві чи більше граматичних помилок, на 14% рідше отримували позитивні відповіді від жінок. Неграмотність може дуже попсувати спілкування: навіть якщо людина пише «від чистого серця», є шанс, що його респондент не почує цієї «поезії серця», втретє перечитуючи погано сконструйоване речення у спробі його хоч якось зрозуміти. В той час як грамотність дозволяє легко знайти взаєморозуміння і сфокусуватися на тому, що говорять, а не як говорять.