Пройти тест онлайн

Дистанційне навчання: been there, done that

Дистанционное обучение been there, done that
15.12.2020

2020 рік був дуже напруженим для всього освітнього світу, не лише українського. Батьки з усього світу скаржилися на низьку якість навчання, вчителі – на брак досвіду роботи онлайн і технічних знань, діти втрачали мотивацію та демонстрували нижчі результати.

Усім потрібен час, щоби звикнути до нових умов. Це стосується не лише України, де батьки залишилися вкрай незадоволеними рівнем дистанційного навчання і його результатами. За даними організації RAND, 66% вчителів США визнали, що у 2020 році їхні учні гірше підготовлені до іспитів, 27% зазначили, що підопічні гірше засвоїли матеріал, а 25% викладачів повідомили про свій намір піти з професії через вигорання. А його, за підсумками опитування, відчувають 80% представників професії.

В Україні задля підвищення рівня дистанційного навчання запустили спеціальний проєкт Всеукраїнська Школа Онлайн (ВШО). На цьому онлайн-ресурсі учні середньої та старшої школи отримають доступ до відеолекцій, конспектів та тестів із програмних предметів. Там же можна буде відслідковувати власний прогрес. Вчителі там знайдуть методичні рекомендації та приклади застосування освітніх технологій. Платформа буде поступово наповнюватися новим контентом та здобувати новий функціонал.

Наскільки це допоможе школярам, покаже час. Проте ми точно знаємо, що навчання онлайн – це не завжди зниження результатів. Іноді ще й навпаки. Наприклад, категорія pre-teens, як стверджує наша статистика, почала демонструвати навіть кращі результати, тому що їм цей формат припав до смаку. Ба більше, кількість пропусків занять значно зменшилась!

Із впевненістю можемо сказати, що ми опанували формат навчання онлайн, адже маємо неабиякий досвід. У нас заняття проходять так само цікаво, захоплююче та, що головне, плідно! Тож ми не боїмося вимушеної зміни формату, а хотіли би нагадати, що навчання онлайн:

  • економить ваш час і кошти, що витрачаються на дорогу;
  • не вимагає значних витрат на техніку: досить мати ПК, смартфон чи планшет, навушники з мікрофоном та стабільне інтернет-з’єднання;
  • має підтримку наших менеджерів, тож вони вам допоможуть налаштувати камеру, звук, мікрофон, вирішити будь-які інші технічні труднощі;
  • допомагає сором’язливим, адже ви лишаєтеся у своєму звичному оточенні;
  • безпечне, адже ви не маєте безпосереднього контакту з людьми в групі.

А якщо ви все ще маєте сумніви, чи записуватися на онлайн-курси, то радимо спробувати відвідати наші онлайн-заняття англійських клубів (для наших студентів вони безкоштовні) – і переконатися на власному досвіді!