Пройти тест онлайн

Irregardless – все ж таки слово

29.12.2017

Якщо бажаєте накликати на себе справедливий гнів поборників англійської граматики, можна використовувати давно перевірені способи у вигляді найрозповсюдженіших помилок. Серед речей, котрі негайно ж викликають гостру реакцію співбесідників – використання слова irregardless замість regardless.

Але ж заждіть, невже ми сказали «слово»? Саме так: це – слово. Принаймні, так вважають представники словника Merriam-Webster. На наступному відео лексикограф Корі Стампер пояснює, за якими ознаками irregardless все ж таки можна вважати словом.

Втім, звертаємо увагу на те, про що і говорить пані лексикограф: навіть якщо слово і вважається за слово, це ще не означає, що його можна бездумно використовувати. У стандартній англійській ставлення до irregardless залишилося незмінним, і на різноманітних тестуваннях його використання буде зараховуватись як помилка. Тому, якщо ви поважаєте грамотність і вона для вас важлива, приходьте на зустрічі нашого англійського граматичного клубу, щоб невпинно вдосконалювати свої знання.