Пройти тест онлайн

Вивчення мов покращує розумові процеси

3.05.2016

Ми вже звикли до того, що у вивчення іноземних мов є свої цілком очевидні переваги: можна заводити знайомства з іноземцями, дивитися зарубіжні фільми та телесеріали, читати книги, розуміти тексти пісень, отримувати нові кар’єрні перспективи. Але деякі плюси не такі очевидні. Так, дослідники з Единбурзького університету нещодавно довели, що навіть тиждень занять іноземними мовами може значно вплинути на розумові здібності індивідуума, пише Сьогодні.

У дослідженні приймали участь студенти від 18 до 78 років, одні з яких як раз починали проходити курс вивчення гаельської мови, інші колись його проходили, а треті – взагалі не вивчали іноземні мови у своїй програмі. Виявилося, що у представників першої та другої груп увага, здатність виділяти окремі звуки, а також засвоєння інформації, сприйняття її на слух та реакція були вищими. При цьому показники для першої групи були найвищими.

Втім, дослідження показало, що навіть якщо іноземна мова вивчалася якийсь час тому, все одно, ефект підвищення розумових та пізнавальних здібностей залишається. Ну а практика лише закріплює результат. До того ж, такий вплив спостерігався у представників будь-якого віку, отже, вчитися ніколи не пізно. Якщо ви не відвідували курси англійської для дітей, то все одно можете здобути гарні знання на курсах англійської для дорослих.