Пройти тест онлайн

Як автоматично скласти ДПА

24.01.2018

Випускникам українських шкіл доводиться нелегко: їм треба думати про підготовку до ЗНО та складання державної підсумкової атестації (ДПА). На щастя, деякі підсумкові іспити складаються у формі ЗНО, у тому числі – й англійська мова. Але і більш того: власники певних сертифікатів можуть автоматично отримати 12 балів із ДПА. А от яких саме сертифікатів – зовсім нещодавно було уточнено листом від МОН.

Приводом до автоматичного заліку з англійської на ДПА може стати сертифікат TOEFL, IELTS, Pearson Test of English або Cambridge English Language Assessment, який був отриманий до 1 червня 2018 року (до дня складання ЗНО з англійської). Сертифікат має підтверджувати знання не нижче рівня B1 для тих, хто вивчав англійську на академічному рівні, і B2 – для тих, хто вчився у спеціалізованих закладах із поглибленим вивченням англійської мови.

Проте якщо абітурієнт збирається проходити ДПА у формі ЗНО, йому потрібно отримати свій сертифікат з 3 квітня до 1 червня, щоб йому було автоматично зараховано 12 балів з ДПА. Ті, хто отримали сертифікат до цього періоду, мають переєструватися, інакше їм будуть виставлені оцінки з ДПА за результатами іспиту ЗНО з англійської.