Пройти тест онлайн

Як буде проходити набір до українських вузів у 2018

17.10.2017

МОН встигло утвердити умови прийому до українських учбових закладів у 2018 році, тому майбутні випускники шкіл, а також усі, хто планує отримати вищу освіту, можуть планувати свої дії заздалегідь.

Абітурієнти зможуть реєструвати свої персональні кабінети та завантажувати документи у період з 2 до 25 липня, а заяви можна буде залишати з 12 липня. Втім, ті, хто буде вступати до вузів на основі конкурсів, мають уладнати усі справи із заявами та документами до 20 липня. Всього можна залишити до 7 заяв максимум на 4 спеціальності на місця держзамовлення.

До вступу приймаються сертифікати ЗНО 2016–2018 років. Втім, якщо вуз потребує складання ЗНО з англійської, французької, німецької та іспанської мови, то прийматимуться лише сертифікати зразка 2018 року. А отже, якщо ваш вуз та спеціальність потребують, то прийдеться готуватися до ЗНО з англійської, а також інших мов, навіть якщо ви успішно склали іспити у попередніх роках.

Рейтингові списки абітурієнтів будуть сформовані та обнародувані 1 серпня. Ті, хто успішно потрапив до переліку на місця регіональних та держзамовлень, мають занести оригінали документів до вузів до 6 серпня включно, усі інші мають бути зараховані не пізніше 30 вересня.

Власні правила прийому та відбору абітурієнтів учбові заклади мають сформулювати та оприлюднити до 31 грудня 2017 року.