Пройти тест онлайн

Як будуть вступати молодші спеціалісти у 2018

5.12.2017

Міністерство юстиції зареєструвало вже утверджені умови для прийому всіх, хто бажає отримати рівень молодшого спеціаліста у 2018 році. Нині МОН очікує, що учбові заклади, які готують на цей освітньо-кваліфікаційний рівень, оголосять власні правила прийому абітурієнтів. Серед нововведень – можливість для вступників відмітити, на які саме місця вони вступають: або і на бюджетні, і на контрактні, або лише на контрактні.

Ті, хто планує вступати на базі 11-класної освіти, мають подавати документи через власні електронні кабінети в Єдиній державній електронній базі. У 2018 році для вступу будуть прийматися сертифікати ЗНО зразків 2016, 2017 та 2018 років, тому майбутнім молодшим спеціалістам слід замислитися про ретельну підготовку до ЗНО. Реєстрація кабінетів для таких вступників буде доступна з 2 липня і продовжиться до 25 червня включно.

Подавати заяви 11-класники матимуть нагоду з 12 липня. Ті, хто вступатимуть на основі співбесід та конкурсів, повинні будуть встигнути зробити це ще до 1 серпня, а ті, хто вступає лише по сертифікатам ЗНО – до 8 серпня. Рейтингові списки абітурієнтів повинні бути оприлюдненими до 9 серпня. Усі, хто вступає після співбесід на бюджетні місця, повинні бути зараховані до 8 серпня, а усі інші – не пізніше 14 серпня.

А ось ті, кому треба буде вступати на навчання на молодших спеціалістів після закінчення 9 класів, повинні будуть надсилати свої заяви у паперовому вигляді починаючи з 2 липня і до 14 липня включно. Рейтинговий список на основі екзаменів, співбесід та конкурсів, проведених 15–22 липня, має бути представлений публіці до 24 липня, а зарахувати студентів на бюджетні місця учбові заклади повинні будуть до 30 липня.