Пройти тест онлайн

Як будуть вступати до вишів у 2017 році

14.10.2016

Практично щороку МОН вдосконалює процес вступу до українських внз. І 2017 рік не залишився без власних змін – над ними працює спеціальна комісія. Наприклад, якщо в 2016 році випускники могли надати до 15 заяв до різних вишів максимум на 5 спеціальностей, у прийдешньому році кількість допустимих заяв зменшилася до 7, а спеціальностей – до трьох. Втім, члени комісії вважають, що це дозволить майбутнім студентам не дуже «розпилятися» на різні спеціальності, сконцентрувавшись на основних напрямах, до яких вони хотіли б потрапити.

Усі заяви на прийом до вишів можна буде залишати, починаючи з 26 липня, а з 29 червня до 25 липня можна буде створювати власний профіль у відповідній службі та завантажувати потрібні документи.

Серед необхідного – сертифікат ЗНО або 2016, або 2017 року. Кожен випускник має скласти тест з української мови та літератури,  а також один на вибір: або математику, або історію України (пріоритет визначають вимоги вишу, до якого школяр має намір вступити). Усього при вступі необідні результати трьох іспитів, і, на відміну від двох перерахованих вище, третій кожний навчальний заклад обирає самостійно.

Одна з найпопулярніших вимог для вступу – складання іспиту з англійської мови. У цьому можуть допомогти курси англійської для підлітків: з ними можна не лише підготуватися до успішного складання ЗНО, але і отримати міжнародний сертифікат після закінчення курсу та складання тесту.