Пройти тест онлайн

Як швидше вчити нові англійські слова

30.04.2016

Ті, хто не просто відвідує курси англійської, але й прагне дати цій захопливій мові увійти до власного життя, часто сподіваються якомога швидше вивчити якомога більше слів. Адже ними можна було б вже оперувати при спілкуванні, їх не знадобиться підглядати у словнику при читанні і вони не залишать у ступорі при сприйнятті на слух. Сьогодні ми пропонуємо кілька порад, які дозволять швидше запам’ятовувати нові для вас англійські слова.

По-перше, намагайтеся виділити для нових англійських слів окремий блокнот, завжди і всюди носіть його з собою. Як тільки вам трапляється нове слово, записуйте його до блокнота. Звісно, така дія може здаватися трохи надлишковою у еру нових технологій, коли можна друкувати, а будь-який незрозумілий вираз підглянути в словнику. Але у записуванні власноруч є особливий сенс для запам’ятовування: воно допомагає слову легше осісти у пам’яті.

Щоби знання щільно «посіли» у голові, намагайтеся час від часу повторювати вивчене. У цьому також допоможе блокнот: він буде у будь-який зручний момент під рукою – і буде заповнений необхідним матеріалом, який підходить саме вам.

По-друге, намагайтеся виписувати не лише саме нове слово, але й усі його форми, а також прийменники і вирази, з якими воно вживається. Це – трохи більше часу та зусиль, проте значно розширює базу ваших знань, а заодно зменшує можливість допустити помилку під час вживання нових слів. Насправді ви витрачаєте менше часу, вивчаючи слова одразу ж у зручних зв’язках та потрібних формах, а не окремо.

По-третє, дуже зручно вчити нові слова групами, за темами. Наприклад, вивчити терміни для опису приготування їжі або частини тіла. Не знаєте, з чого розпочати? Спробуйте підійти з групи слів, що має відношення до вашої роботи або хобі, будь-якої теми, що вас захоплює, про яку вам би хотілося поговорити.

Ну і, звісно ж, практикуйтеся за будь-якого зручного випадку. Спробуйте англійські розмовні клуби – вам сподобається.