Пройти тест онлайн

Як ефективно вичитувати англійські тексти

3.03.2017

Мало хто може похвалитися тим, що ніколи не робить помилок, особливо – у текстах, написаних англійською. Кожен, хто хотів би підтримувати імідж грамотної людини, прагне перечитати написане перед відправленням або здачею. Але навіть вичитувати можна кількома способами, як же зробити це найефективніше?

Головний секрет у тому, щоб по-новому подивитися на те, що ви вже написали, а для цього можна використовувати декілька технік. Найпопулярніша з них – на певний час забути про написане, переключитися на іншу задачу й знайти собі іншу справу, а після повернутися і вичитати текст “на свіжу голову”.

Дуже добре, якщо ви можете зробити паузу до наступного дня. Але якщо у вас немає подібного запасу часу, можна спробувати інші методи. Наприклад, якщо ви не писали від руки, а набирали текст на екрані, написане можна роздрукувати: усе буде сприйматися дещо інакше.

А якщо ви писали на папері, можна за допомогою підручних засобів закривати частину тексту, залишаючи лише речення або рядок. Або ж можна спробувати читати написане від кінця. Це не допоможе виловити змістовні невідповідності, але дозволить сприймати кожне слово окремо, концентруючись на його правописі, а також знаходити часті повторювання.

Ще один спосіб подивитися на те, що ви написали, під іншим кутом зору – почати зачитувати текст вголос. Якщо намагатися правильно вимовляти кожен звук, можна не пропустити й огрішності написання.

Ще один ефективний метод пошуку помилок у тексті – складати перелік огріхів, характерних саме для вас, і звертати увагу на типові ситуації для їх виникнення. Якщо ви не знаєте, в яких ситуаціях частіше за все робите помилки, запрошуємо відвідати заняття англійського граматичного клубу: саме там можна значно покращити власний правопис.