Пройти тест онлайн

Як і кому складати ЗНО до магістратури

20.04.2018

У 2018 році ЗНО мають складати не лише випускники шкіл, а й ті, хто збирався вступати до магістратури. Втім, далеко не усі. Наприклад, ті, хто вступає на спеціальності «Право» та «Міжнародне право», будуть складати одразу два тести: з права, а також із зарубіжної мови.

А от тим, хто збирається вступати до магістратури на спеціальності «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини», «Соціальні та поведінкові науки», а також «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія), необхідно буде складати усього лише один тест – з іноземної мови.

Вступний іспит буде проводитися у форматі ЗНО з англійської мови або ж французької, іспанської або німецької. При цьому перевірятися будуть лише розділи «Використання мови» та «Читання.

Реєстрація на відповідні іспити почнеться 14 травня і триватиме до 5 червня включно. Реєструватися необхідно буде у приймальних комісіях відповідних учбових закладів. Самі ж тести з іноземних мов будуть проводитися 11 липня, а з права – 13 липня 2018 року.

На основі результатів буде сформований список рекомендованих до зарахування, котрий буде оприлюднено до 13 серпня, а зараховувати майбутніх магістрів вузи будуть до 20 серпня.