Пройти тест онлайн

Як перетворити помилки на користь

29.08.2017

Майже усі побоюються робити помилки, адже у них мало приємного, більш того, вони можуть значно зіпсувати результати важливих тестів накшталт тих, що входять до лінійки Cambridge English. Все ж, помилки – дуже важлива, і навіть невід’ємна частина процесу навчання чому б то не було. Без них ніяк не обійтися, проте їх можна використовувати собі на користь, і ми розповімо, як.

Перш за все, потрібно перестати боятися робити ці самі помилки, адже саме побоювання бути неправим значно гальмують прогрес пізнання. Куди краще сприймати будь-які помарки у якості своєрідних вказівників на те, які області нині потребують вашої підвищеної уваги, над чим слід попрацювати ретельніше, чому виділити додатковий час.

Тим більш не слід сумувати через огріхи, які ви і самі помічаєте: краще просто виправитися, якщо ви щось розповідали, або ж виправити написане, якщо помилка сталася на письмі. Добре вже те, що ви її помітили, адже вміння помічати помилки – перша ознака того, що досить скоро саме такі огріхи просто перестануть з вами траплятися.

Куди складніше з тими помилками, які ви ще не розпізнаєте у себе. У цій нелегкій справі можуть допомогти, в першу чергу, викладачі, проте може знадобитися поміч носіїв мови, а також тих, хто вивчає англійську. Можливо, чути про власні недоліки і неприємно, проте дуже корисно для розвитку.

Щоб прискорити процес навчання на власних помилках, їх можна виписувати у окремий документ. Він може допомогти вам відслідковувати, які саме огріхи ви робите частіше за все, у якій саме області: можливо, вам слід попрацювати над граматикою, або ж повторити часи. Перечитування подібного списку допомагає приділити належну увагу складним для вас питанням, до того ж ви повторюєте правильні варіанти, що відкладаються у вас у пам’яті. З часом, діставши цей документ, ви помітите, що прогресуєте.