Пройти тест онлайн

Як краще практикуватися в розмовній англійській

16.05.2016

Найрозповсюдженіша порада для тих, хто хотів би покращити власні навички розмовної англійської – якомога частіше практикуватися. Але навіть це можна робити по-різному. Пропонуємо вам кілька порад, як розмовляти англійською ефективніше, отримуючи максимум користі та задоволення.

Припустимо, ви знайшли для себе співбесідника – це може бути друг або знайомий, який добре володіє англійською, або, ще краще, носій мови. Перше, що потрібно зробити – налаштуватися на практику, а отже, забути про те, що ваша мова комусь може здатися неграмотною, і сконцентруватися на процесі. Скоріш за все, ви самі помітите власні помилки або співбесідник вас зможе м’яко виправити.

Друге, про що слід пам’ятати – це про те, що найкращу практику дає саме діалог. Тому необхідно намагатись максимально збалансувати вашу участь у розмові. Звісно, слухати гарну англійську мову також корисно (але це можна робити і в інший час, не витрачаючи на це час бесіди). Якщо ж розмовляє в основному співбесідник, ви отримуєте мало практики формування та висловлення власних думок.

Якщо ж ваша мова повільно перетікає у монолог, а співбесіднику залишається лише слухати «доклади», цілком можливо, що йому стане нудно і він втомиться вас слухати, і ще раз на подібну практику вже не погодиться. Намагайтеся відчувати свого співбесідника: якщо ви підозрюєте, що йому стає нудно, змінюйте тему, або зовсім припиняйте спілкування.

Дуже важливо уважно слухати: це і дає можливість легко розмовляти далі, ставлячи відповідні питання, і пришпорює вашого товариша до спілкування: завжди приємно мати справу з тим, хто вислухає із цікавістю.

Щоби цікаво було не лише одному співбесідникові, але й вам, знайдіть точки перетину: обирайте теми, які вам близькі, які хотілося б обговорити.

Ну і останнє – не нехтуйте банальним етикетом: якщо ви – не близькі друзі, то у розмові не заведено переходити на особисті теми та ставити особисті питання, так же як і жалітися.

Ну а максимальну користь від практики розмовної мови можна отримати в англійських розмовних клубах.