Пройти тест онлайн

Як почати мислити англійською

19.05.2016

Дуже часто можна почути, що рішення проблем з висловленням власних думок іноземною мовою потрібно привчитися думати нею. Але зробити це не так вже й просто: не всі люди можуть контролювати, якою мовою вони мислять. Що ж робити, щоб англійська стала однією з мов ваших думок? Пропонуємо кілька порад.

  1. Потрібний гарний словниковий запас та рівень знань. За цим можна піти на курси англійської для дорослих. Крім того, не завадить і постійна практика, особливо – у розмовних клубах. У такому випадку ви одразу ж тренуєтеся і висловлювати власні думки вголос.
  2. Ще один вірний спосіб напрацювати якомога більший словниковий запас – регулярне читання. Бажано, щоб воно вас захоплювало. Це можуть бути художня література, статті та блоги в інтернеті, газети, англомовні журнали. При цьому намагайтеся не так часто заглядати до словника, щоб зрозуміти значення невідомого вам слова – цілком можливо, його можна зрозуміти вже з контексту. Це – дуже корисна звичка, яка дозволить залишатися у потоці. Якщо ж ваш словниковий запас ще не зовсім великий для вищезгаданого, почніть з казок – зазвичай їх мова досить проста.
  3. Інші розваги також допоможуть залучити англійську до вашого життя – музика з текстами англійською, фільми, серіали та мультфільми в оригіналі, переписка з друзями і навіть настільні ігри, особливо якщо в них потрібно грати словами.
  4. Розширюйте власний запас не лише окремими словами, але й виразами. Обирайте те, що вам може знадобитися у повсякденному житті – загальні ввічливі вирази, поговірки, а також звороти, які застосовуються, коли потрібно заповнити паузу при пошуку потрібних слів (замість «еканя» та мичання).
  5. Спробуйте вести щоденник. Чудова практика – опис того, що трапилося з вами за день. Не зайвим буде також планувати розклад дня, встановлювати задачі та складати списки продуктів. Особливо добре – якщо все це робиться не у електронному вигляді, а пишеться від руки (у такому випадку написане краще відкладається у пам’яті).

Трохи практики – і ви помітите, що під час усіх цих занять вже автоматично переходите на англійську в думках.