Пройти тест онлайн

Як відмовляти англійською, частина 2

26.12.2015

Продовжуємо розповідати про різноманітні способи відмови англійською. Вони можуть стати у нагоді тим, хто активно розвиває власну навичку спілкування, наприклад, у розмовних клубах.

not on your Nelly

Вважається, що це – ще один спосіб сказати «not on your life», оскільки первинний вираз звучав як «not on your Nelly Duff», де остання особа, найвірогідніше, вміщувалася задля рими до слова puff (у значенні breath of life) за забавною традицією розмов кокні.

not on your tintype

Феротип як пращур фотографій закарбувався в англійському лексиконі ще в 1900 році у вигляді ще однієї відмови.

not for all the tea in China

Хоча з очевидних причин може здатися, що корені цього виразу – британські, насправді цей вираз – австралійського походження.

not in a million years

Якщо весь китайський чай вам здався занадто слабеньким порівнянням, то спробуйте на чашу ваг покласти мільйон років – і отримаєте те ж саме значення, але іншими словами. За понад вік свого існування вираз встиг трохи застаріти та застосовується все рідше.

under no circumstances

Якщо вам хочеться додати більше ясності, не оперуючи ні чаєм, ні численними роками, можна використовувати цю форму, яка не витримує заперечень.

not likely

А ось якщо ви бажаєте додати власним виразам трохи зухвалості, спробуйте цей варіант.

not for Joe

Таку відмову можна була почути ще в середині 19-го сторіччя, і з тих пір вже не зовсім зрозуміло, який конкретно Джо мався на увазі. Але цілком можливо, що це – комік Джо Міллер, який проживав у 18-му сторіччі, і чиї жарти набули популярності разом із виходом книги вже після його смерті.

Далі буде