Пройти тест онлайн

Як школярі складатимуть атестацію в 2017 році

25.09.2016

Оскільки для ДПА 2016–2017 навчального року МОН вирішило не змінювати програму і використовувати стверджену в 2014 році, вже зараз відомі дати початку і формат складання іспитів для учнів молодшої, середньої та старшої шкіл.

Ті, хто закінчує молодшу школу, писатимуть державну підсумкову атестацію у вигляді контрольної. В МОН відмічають, що це буде звичайний письмовий іспит, який буде проводитися з метою зрозуміти рівень знань, але який не повинен стати додатковим стресом для дітей. Для молодших класів іспити ДПА розпочнуться 15 травня.

Для тих, хто закінчує середню школу, передбачена державна атестація з української мови й математики, а також ще одного предмета, який кожен зможе обрати зі списку доступних. У якості цього тестування можна обирати: іноземну мову, фізику, хімію, біологію, зарубіжну літературу, історію України, всесвітню історію, інформатику, географію та правознавство. Випускники середньої школи почнуть складати свої іспити 1 червня.

А з 23 травня розпочнуться іспити у випускників загальноосвітніх закладів. Державна підсумкова атестація в 2017 році для них буде проходити у формі ЗНО. Обов’язково потрібно скласти іспит з української мови та літератури, на вибір – математику або історію України, а також одне з доступних тестувань, яке найбільш підходить для спеціальності і виша, до якого випускник планує вступати після закінчення школи.

У 2017 році ЗНО з англійської мови буде в останній раз проводитися в тому ж форматі, що й у попередніх роках. За допомогою тесту буде перевірятися навичка письма, а також читання, а ось рівень розмовної мови поки перевірятися не буде, оскільки цей етап потребує додаткової розробки. Для тих, хто хоче найефективніше підготуватися до іспитів з мови, створені курси англійської для підлітків, які, до того ж, допоможуть здобути міжнародний сертифікат, який відзначає високий рівень володіння англійською.