Пройти тест онлайн

Як покращили власну англійську граматику

15.10.2017

Нікому не подобається робити помилки, адже вони можуть справити не найкраще враження на ваших нових знайомих або на потенційного роботодавця, а ще можуть дуже попсувати ваші результати на дуже важливих іспитах на знання англійської. Що ж можна зробити, щоб менше помилятися, писати та розмовляти правильно? Пропонуємо кілька порад.

Як не дивне, перше, що треба зробити, щоб менше помилятися – це перестати боятися робити помилки. Вони, звісно, дуже неприємні і можуть попсувати настрій, та краще їх робити тоді, коли ви навчаєтесь, аніж тоді, коли ви складаєте важливий іспит або роботу. Потрібно якомога більше практикуватися, а отже, і робити помилки – також.

Отже, спілкуючись, спробуйте концентруватися на тому, щоб якомога краще передати свої думки, а не на тому, щоб не помилятися. Робити навпаки є сенс скоріше на іспитах при складанні дуже важливих ділових документів.

Краще за все концентрувати свою увагу саме на тих питаннях граматики, що даються вам найгірше. Якщо вам вже відомо, де ви схильні робити найбільше помилок – то можна сказати, що поле робіт вже відоме. А от якщо вам поки що не зрозуміло, над чим слід попрацювати, то це можуть вам підказати ваші співбесідники та викладачі.

Пам’ятайте, що робота над граматикою потребує часу, і чим більше ви присвячуєте його цьому питанню, тим більш «чистими» стають ваші письмо та розмова. Що ще може допомогти «прискоритися»? Звісно, відвідування англійських граматичних клубів, а також регулярне прослуховування та читання різноманітних матеріалів англійською.