Пройти тест онлайн

Як покращити своє письмо

17.04.2017

Подібне питання ставить собі майже кожен, не лише ті, кому потрібно добре скласти іспити, а й ті, хто прагне досконалості у всьому. Відповідей може бути безліч, але сьогодні ми радимо прислухатись до порад блогерів з Grammarly, які підготували для вас коротеньке відео з кількома корисними зауваженнями щодо вдосконалення англійського письма.

Крім вищезгаданих порад, можна звернутись і до перевірених часом методів, а саме – вичитування. Якщо ви прагнете кращих текстів, вам доведеться прискіпливо читати написане. Вже давно підмічено, що людина уважніше читає, коли текст для неї новий, і це може трохи збивати з пантелику, адже якщо ви його писали, як він може бути новий? Проте, якщо зробити паузу (і чим більшу – тим кращу), то мозок зможе через якийсь час сприймати написане як «свіже». Ще один дієвий метод – це зачитування тексту вголос. Іноді написане здається нормальним, допоки воно не зазвучить, і тоді можна помітити недоліки, будь то кілька разів поруч вживане слово або занадто складне і закручене речення. І, звісно, непогано було б заручитися підтримкою компетентної особи, яка певний час вичитувала б ваші тексти на предмет помилок і недосконалостей.

На іспитах досить складно використовувати усі ці поради, проте, якщо досить часто тренуватись, то можна навчитись помічати помилки та огріхи майже автоматично. А от що точно можна і навіть потрібно робити під час іспиту – це складати план твору. План допоможе одразу зібрати усі думки, які ви хотіли б висловити, розподілити їх так, щоб було легко переходити одна від одної поступово, а не скакати між ними і втулювати у невідповідних місцях.

Ще один метод, що може справді покращити ваше письмо – це читання, і читати потрібно багато. Звісно, щоб навчитись гарно писати, краще читати тих, у кого це дуже добре виходить – у майстрів свого слова. Проте навіть погані тексти можуть стати у нагоді – якщо ви озброїтесь критичним мисленням і будете їх вичитувати, вони також будуть корисними, оскільки так ви навчитесь критичному ставленню і до свого написаного.

Ну, а щоб робити поменше помилок, можна відвідувати наші англійські граматичні клуби – і навчатись під керівництвом професіоналів, котрі роблять заняття справжнім святом.