Пройти тест онлайн

Як прискорити вивчення нових слів

15.08.2016

На курсах англійської кожен ставить перед собою певну мету. Зрозуміло, що їх відвідують, щоб покращити свої знання, але у когось кульгає граматика, комусь складно висловлювати свої думки зв’язно, а у когось може просто не вистачати словникового запасу. У останньому випадку діло легко можна виправити, а за правильного підходу, виправити швидко.

Що ж зробити, щоб вбирати нові слова, наче губка?

Перше – це вчити слова групами. Першочергово потрібно обрати групу, що стосується чого-небудь: медицини, навчання, роботи. Вивчення слів групами дозволяє легко пов’язати їх в один логічний ланцюг, а отже, легше застосовувати.

Друге – обов’язково обирайте правильну групу слів. Починати краще з того, що стосується вашої повсякденності, що вам може стати у нагоді щодня. Наприклад, їжа, покупки, транспорт. Ми охоче вчимо те, що нам скоріш за все знадобиться, легко уявляючи собі ситуації, у яких можна застосувати нові знання. Почавши із загальних тем, що стосуються повсякденності, можна поступово розширювати набір за інтересами або подіями, які відбуваються, можливо, не щодня, але можуть статися.

Третє, записуйте нові слова. Це звучить жахливо нудно, але саме написання слів власноруч допомагає краще запам’ятовувати, відкладаючи записане глибоко у пам’яті. До того ж, записи потім ще знадобляться, адже для того, щоб знання міцно засіли у пам’яті, їх потрібно час від часу повторювати.

І головне – більше практики. Для цього існують розмовні клуби, друзі та інтернет. Спілкування – це ще й задоволення, у такому вигляді практика приємна і ефективна.