Пройти тест онлайн

Як прискорити вивчення англійської

Как ускорить обучение английскому
20.07.2019

Є люди, яких так захоплюють курси англійської, що їм стає неймовірно складно зупинитися. Хочеться пізнавати все більше та вдосконалювати отримані навички. Якщо вам мало курсів і навіть розмовного клубу, пропонуємо ще кілька способів допомогти собі зануритися у світ цієї чудової мови та відточити власну майстерність.

1. Записуйте себе на диктофон. Багатьом не подобається слухати самих себе, але це дає чудову можливість порівняти власну мову з носіями, зазначити особливості акценту, помилки, та легше досягти взаєморозуміння.

2. Читайте вголос. Особливо корисно читати діалоги. У процесі ви можете зрозуміти, які зі звуків вам ще чужі, і потренуєтеся їх вимовляти. До того ж читання діалогів – чудовий спосіб вивчити загальновживані фрази, які чсто використовуються під час спілкування.

3. Співайте разом із радіо в душі або за кермом. Це дасть змогу зробити дозвілля цікавішим, до того ж під музику легше запам’ятовуються слова та вислови.

4. Дивіться відеокліпи на YouTube. Він дає можливість зупинити відтворення на місці, де ви щось не зовсім зрозуміли або недочули, і прослухати знову. Спробуйте потренуватися з відео про королівську сім’ю, наприклад.

5. Вивчайте докладніше фонетику мови, зокрема, як видавати звуки, не характерні для вашої мови. Це допоможе налагодити кращу вимову.

6. Особливу увагу приділяйте звуку «schwa» та навчіться розпізнавати слова, де він є.

7. Дізнайтеся про редукцію голосних у англійській і активно використовуйте її, а також вчіться розпізнавати її в мові носіїв англійської.

Как себе помочь в обучении английскому

8. Не забувайте водночас приділити час і вивченню наголосів.

9. Не буде зайвим також прочитати про наголоси в реченні та інтонації.

10. Поповніть власний запас стійких фраз та виразів, активно використовуйте їх у спілкуванні.

11. Вивчіть колокацію. Деякі слова добре дружать та поєднуються з одними, але зовсім не товаришують з іншими. Наприклад, ніхто не назве колір волосся yellow, для цього є слово blond.

12. Полюбіть фразові дієслова. Багатьом не зрозуміло, навіщо взагалі є ці фразові дієслова, коли достатньо звичайних, але так уже склалося, що під час опису, наприклад, рухів, носії віддають перевагу саме їм.

13. Вивчіть кілька автоматичних відповідей – тих самих, коли люди відповідають без затримок: OK, alright, fine thanks, yup, no way тощо. Їх зручно вживати під час спілкування, до того ж це – поповнення словника.

14. Вчіться розповідати історії та використовуйте найвідповідніші для цього часи –narrative tenses.

15. Можна також вивчити, у якому місці потрібно робити паузу, щоби добитися найсильнішого ефекту. Це добре не лише в театрі, але й під час докладів, презентацій і навіть особистого спілкування.