Пройти тест онлайн

Як прискорити навчання англійській, продовження

8.11.2015

Ті, кого серйозно захопили курси англійської та розмовні клуби, і хто хотів би сильніше зануритися до світу цієї чудової мови, вже отримали кілька порад про те, як прискорити навчання англійській, а сьогодні ми пропонуємо другу частину цих порад.

  1. Вчіть не окремі слова, а фрази та вирази. Якщо запам’ятати кілька вдалих вітань чи прощань, їх одразу можна буде випробувати в бесіді.
  2. Позбувайтеся акценту. Для жителів різних країн характерні різні труднощі у вимові. Спробуйте особливу увагу приділяти саме тим звукам, які вашим співвітчизникам даються найгірше.
  3. Імітуйте акценти. Знайдіть акцент, який вам подобається – будь то який-небудь американський чи один із відомих британських – і тренуйтеся говорити.
  4. Наслідуйте знаменитостей. Це може бути яка завгодно зірка – хоч кіно, хоч політики, хоч учений, головне – щоби на неї чи нього хотілося бути схожими у мові. Зверніть увагу, які особливості мови відрізняють обраного вами кумира, намагайтеся наслідувати їх.
  5. Вивчіть придихові (аспірати) приголосні та непридихові. Найкраще це зробити, вимовляючи відповідні звуки перед дзеркалом.
  6. Знайдіть кілька дотепних англійських скоромовок і вивчіть їх.
  7. Навчіться вимовляти слова вголос по літерам, особливо корисно тренуватися з датами, числами та іменами.
  8. У кожної мови є шаблони інтонацій. Досліджуйте шаблони, характерні для англійської, і потренуйтеся в їхньому використанні.
  9. Приділіть час заняттям із артикуляції. Прослідкуйте, як створюється звук рухомими (губи, язик, м’яке піднебіння, щелепа) та нерухомими (зуби, десна, тверда частина піднебіння) органами.
  10. Частіше тренуйте вимову звуків, не характерних для вашої мови, але характерних для англійської.
  11. Природній ритм мови залежить від наголосу: наприклад, ненаголошені склади трохи «з’їдаються», щоби вписатися у цей ритм. Звертайте увагу на наголос та те, як він впливає на загальний ритм мовлення.
  12. Підготуйте та вивчіть вирази, якими можна ввічливо перервати бесіду чи ненав’язливо висловити власну думку чи зауваження.
  13. Прочитайте про явище еліпсису, асиміляції та про зв’язні звуки.
  14. Тренуйте тональність власної мови. Дослідження демонструють, що нижчий тон розмови додає авторитету висловленому. Це може стати вам у нагоді під час проведення презентації чи виступу перед публікою.
  15. Тренуйте відчуття ритму – читайте англійські вірші. Непоганий варіант – слухати реп та намагатися встигати говорити разом із виконавцем. Якщо ви не прихильник репу, спробуйте тренуватися на частушках.
  16. Вивчіть якомога більше вигуків та слів, якими заповнюють паузи, вони дуже корисні під час розмов.
  17. Згадайте чи перечитайте правила перефразування англійською.
  18. Не соромтеся використовувати скорочення. У деяких випадках вони доречні та звучать природніше «повних» варіантів.