Пройти тест онлайн

Як дізнатись результати ЗНО-2017 з української

25.05.2017

Перший та основний іспит ЗНО-2017, з української мови та літератури, вже відбувся 23 травня. В УЦОЯО відмітили, що на це тестування прийшло 95,9% зареєстрованих осіб: більше, ніж у минулому, 2016 році, коли явка склала 95,07%. Досить мало людей не змогли приймати участь у іспиті через порушення правил: 36 чоловік запізнились, а 58 – не узяли із собою усі необхідні документи. Для тих же, хто не зміг прийти на іспит через вагомі причини, ще є можливість до 27 травня написати заявку (підкріплену відповідним документом) на складання тесту у додаткову сесію.

Вже зараз вірні відповіді на кожне завдання з української мови та літератури доступні за посиланням на відповідний розділ сайту УЦОЯО. Слід зазначити, що будь-яка відповідь, як і її відсутність, на завдання №42, приносить кожному учаснику 1 бал. Свої результати можна буде побачити у власному кабінеті на сайті ще до 15 червня 2017 року. А 14 червня відбудеться засідання комісії, на якому буде визначено прохідний бал із екзамену по українській мові та літератури.

Втім, українська мова – лише початок. Ще потрібно скласти один із обов’язкових іспитів на вибір – історію України або математику. Багато хто складатиме іспит з англійської мови, оскільки це є умовою при вступі до багатьох вузів країни. Зараз абітурієнти вже повторюють пройдений матеріал. А починати ретельно готуватись до іспитів краще заздалегідь. Наприклад, вже зараз можна записуватись на курси англійської для підлітків із підготовкою до ЗНО, щоб у 2018 році відчувати себе впевнено на тестуванні.