Пройти тест онлайн

Які професії потрібні Україні

23.11.2016

МОН назвало професії, які вважаються особливо важливими для розвитку економіки й  індустрії в Україні, тому будуть мати пріоритет у галузі освіти. Таких напрямів міністерство нарахувало 19 штук, а підготовка спеціалістів за цими профілями буде виконуватися за бюджетні кошти. Крім того, професійно-технічні навчальні заклади, де будуть готувати до цих професій, отримають додаткові вливання від держави.

Згідно зі списком, опублікованим МОН, Україні потрібні: помічники машиніста тепловоза та електровоза, бджолярі, винороби, слюсарі доріжно-будівельних машин та тракторів, монтери шляхів, складальники корпусів металічних суден, налаштувальники станків, токарі, фрезирувальники, станочники широкого профілю та станочники деревообробних станків, тестоміси, мотористи бурових установок, бурильники та помічники бурильників, монтажники систем кондиціонування, а також машиністи бурових установок.

Не всі позитивно відреагували на цей перелік, тому МОН створило окремий лист-пояснення вибору саме цих професій. Вони відбиралися згідно з попитом на подібні кадри, який значно перевищує пропозицію, а деяких подібних фахівців готують лише в одному-двох навчальних закладах по всій Україні.

Яку б професію не обрали ваші діти, мовні знання не завадять, адже гарні фахівці можуть знадобитися і за кордоном. А закласти гарну основу подібним знанням можуть курси англійської для дітей.