Пройти тест онлайн

Яким спеціальностями дісталося більше бюджетних місць

17.08.2016

Тепер, коли місця державного замовлення розподілені відповідно до нової політики адресного розміщення або «місце йде за студентом», саме час підбити підсумки та подивитися, на яких спеціальностях опинилося більше студентів, які вчаться за замовленням держави. Відповідним топ-10 поділилося Міністерство освіти та науки України.

Перше місце обійняла спеціальність «Середня освіта»: на неї виділено 13 307 бюджетних місць: з великим відривом від усіх, що йдуть далі. З іншого боку, ця спеціальність охоплює величезну кількість напрямів, адже вчителі та викладачі спеціалізуються на найрізноманітніших предметах.

Друге місце дісталося спеціальності «Медсестринство»: 8 810 бюджетних місць, а трохи менше студентів вчитимуться за держзамовленням на спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» – 7 407. П’ятірку популярніших доповнює спеціальність «Будівництво та громадська інженерія (7 267 місць) та «Фінанси, банківська справа та страхування» (з 6 450 місцями).

У десятці опинились також: «Галузеве машинобудування» (6 050 місць), «Право» (5 983) й «Облік і оподаткування» (5 908). Популярна ще одна освітня спеціальність, а саме «Початкова освіта» 5 287 місць. Замикає десять найпопулярніших спеціальностей в Україні в 2016 році «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», яким дісталося 4 958 бюджетних місць.

Щоб вступити до вузу на держзамовлення, необхідно продемонструвати вражаючі знання. Допомогти у питанні чудових показників ЗНО з англійської можуть наші курси англійської для підлітків.