Пройти тест онлайн

Якою буде вступна кампанія-2019

Какой будет вступительная кампания-2019
8.09.2018

До 19 вересня 2018 триватиме обговорення проекту вступної кампанії 2019 року, розробленого МОН. Вже зараз у ньому можна виділити десять змін у порівнянні з 2018 роком. А саме:

  • Кампанія стане коротшою на 3 дні: реєстрація електронних кабінетів почнеться 1 липня, а можливість подання документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня.
  • Творчі конкурси на бюджетні місця проводитимуться до ЗНО: з 16 березня до 15 травня 2019 року, а на контрактні – з 1 до 22 липня 2019.
  • Для вступу прийматимуться сертифікати ЗНО 2018 та 2019 років. Можна буде подавати також сертифікат 2017 року, але оцінки за ЗНО з англійської, німецької, французької та іспанської у ньому будуть недійсними.
  • Стане більше спеціальностей, для яких буде встановлений мінімальний пороговий бал у розмірі 150. У 2019 році такий мінімум буде встановлений для першого та другого конкурсних предметів спеціальностей «Публічне управління й адміністрування», «Міжнародні відносини» та «Право». Крім того, мінімальний бал 150 буде встановлений для другого та третього конкурсних предметів спеціальності «Фармація, промислова фармація».
  • Перелік можливих предметів на вибір у якості третього конкурсного розшириться для багатьох напрямів. Особливо МОН хоче зробити більш популярними сертифікати ЗНО з математики та фізики.
  • Більше стане й напрямів зі спеціальностями, яким необхідно буде складати іспит з іноземної мови на основі ЗНО під час вступу до магістратури. Його доповнять, зокрема: «Музєзнавство, пам’яткознавство», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Богослов’я», «Соціальні поведінкові науки», «Інформаційні технології», «Публічне управління й адміністрування», «Управління й адміністрування».
  • А для вступу молодшим спеціалістам спеціальності «Економіка» та напряму «Управління й адміністрування» на бакалаврів, потрібно буде надати сертифікат ЗНО з оцінкою з української мови та літератури.
  • Для вступу молодшим спеціалістам медичних напрямів на магістрів, необхідно буде складати Ліцензований інтегрований іспит Крок М.
  • Вперше відбудеться набір на молодшого бакалавра (за двома сертифікатами ЗНО), але на контрактній основі. Це зроблено, щоб востаннє раз набрати бюджетні місця на молодшого спеціаліста.
  • Ті, хто вступає на «Освіту/Педагогіку» та «Охорону здоров’я», при цьому підпишуть договір, що передбачає відпрацювання у селах і селищах не менше 3 років, будуть зараховуватися першочергово.