Пройти тест онлайн

Ким стати: тест профорієнтації

Кем быть: тест профориентации
2.11.2018

Іноді навіть дорослі сумніваються, чи правильно вони обрали професію и чи не могли б вони краще реалізуватися в іншій сфері. Чого вже говорити про старшокласників, які далеко не завжди чітко уявляють, чим вони хотіли б займатися в житті.

Але і для тих, і для інших є підказки – спеціальні тести для профорієнтації. Один такий безкоштовний можна знайти на спеціальній онлайн-платформі, створеній Державною службою зайнятості. Там же міститься ціла низка тестів на окремі навички та здібності. Щоби пройти їх, необхідно зареєструватися в системі – це також безкоштовно.

Сама служба зайнятості збирається ще окремо діагностувати майбутніх випускників шкіл у центрах зайнятості, щоби допомогти їм зрозуміти, яка професія краще всього підходить для них. Така діагностика також буде безкоштовною.

Директор Київського державного центру зайнятості, Віктор Білич, звертає увагу на те, що серед нині зареєстрованих у службі безробітних, 88% отримали вищу освіту. Проте зараз на ринку праці спостерігається попит якраз на кадри робочих професій.

Слід пам’ятати що для будь-якої професії знання англійської відкривають новий прошарок перспектив. А випускникам шкіл курси англійської для підлітків можуть допомогти з успішним складанням ЗНО й, відповідно, вступом до університетів.