Пройти тест онлайн

Кращі університети Великобританії у 2018

12.11.2017

Щорічно кращі вузи Великобританії змагаються один з одним за провідні місця у переліку Good University Guide. Як і у минулому році, позицію у рейтингу за 2018 рік визначає оцінка кожного конкретного закладу у дев’яти різних категоріях, у тому числі – співвідношення студентів до викладацького складу, якість знань, що викладаються, а також вимоги до вступу.

Лідер минулого року зберіг своє місце – це Кембриджський університет. Його постійний суперник, Оксфордський університет, зайняв другу позицію, а трійку кращих замикає університет Сент-Ендрюса. Четверту та п’яту позицію зайняли відповідно Імперський коледж Лондона та Даремський університет. Шоста позиція дісталася Ланкастерському університету, що в цей раз здобув звання учбового закладу року за гарні умови для іноземних студентів, а також широкі можливості працевлаштування його випускників.

На сьомому місці опинилось одразу два однаково гарних вузи: університет Лафборо та університетський коледж Лондона. За їх рахунок не стало восьмої позиції, а дев’яту обійняв Уорікський університет. Десятку кращих замкнув університет Лідса. Університет Глазго не потрапив до ТОП-10, проте заслугував звання кращого вузу Шотландії, адже він лише за рік підвищив свою позицію на дев’ять пунктів.

Зовсім не обов’язково жити на території Об’єднаного Королівства, щоб чудово розмовляти англійською: іноді для цього достатньо справді хороших курсів англійської. А от спеціальність варто обирати ретельно. Наприклад, автори рейтингу відмітили, що найбільші зарплатні за півроку після випуску з британських вузів отримують медики, стоматологи та ветеринари. Ті ж стоматологи у середньому уже після 6 місяців роботи отримували 31 000 фунтів за рік. А ось ті, хто обрав танок, кінематограф та драму, за півроку роботи у середньому заробляють 12 000 фунтів на рік.