Пройти тест онлайн

Кращі виші світу 2016-2017 року за версією QS

20.09.2016

Рейтинг QS World University Rankings щорічно оглядає біля тисячі університетів зі всього світу, щоб визначити серед них найкращих за цілим рядом вимог. У 2016–2017 навчальному році лідер переліку не змінився, але сам перелік без змін не залишився.

Зокрема, вперше за весь час, поки існує цей перелік, у трійці кращих опинилися виключно університети США: раніше до трійки лідерів завжди входив Кембриджський університет, але на цей раз він спустився на четверту сходинку, а його місце дісталося Гарвардському. Втім, і Гарвард втратив свою другу позицію – на користь Стенфордського університету, який торік розділяв третю щаблину разом з Кембриджським.

З іншого боку, лідерство за кількістю вишів, які опинилися у сотні кращих, і досі належить США, а друге місце – Великобританії. Якщо дивитися на десятку кращих QS World University Rankings 2016–2017 року, то ця тенденція зберігається:

  1. Массачусетський технологічний університет (США)
  2. Стенфордський університет (США)
  3. Гарвардський університет (США)
  4. Кембриджський університет (Великобританія)
  5. Каліфорнійський технологічний інститут (США)
  6. Оксфордський університет (Великобританія)
  7. Університетський коледж Лондона (Великобританія)
  8. Швейцарська вища технічна школа Цюріха (Швейцарія)
  9. Імперський коледж Лондона (Великобританія)
  10. Чиказький університет (США)

З повною версією рейтингу можна ознайомитися на сайті QS World University Rankings.

Є в рейтингу і українські виші. Найуспішнішим за версією QS виявився Харківський національний університет ім. Каразіна, який зайняв 382 місце. Традиційно у переліку присутній і КНУ ім. Т. Г. Шевченка, він потрапив до категорії 431–440. Київський політехнічний інститут відмітився у категорії 551–600. Ще три державних виші (Донецький національний, Сумський державний університет, а також Харківський політехнічний інститут) потрапили до групи 701+.

До вступу до українськи вишів слід готуватися заздалегідь – саме цим займаються на наших курсах англійської для підлітків, забезпечуючи необхідні знання для блискучого подолання ЗНО. Якщо ж ви прагнете отримати освіту за кордоном, то вам тим паче знадобляться гарні мовні знання, які ніколи не пізно здобути на наших курсах англійської для дорослих.