Пройти тест онлайн

Магістри отримають єдиний державний іспит

19.05.2018

МОН намагається запровадити адекватний механізм атестації тих, хто отримуватиме ступінь магістра в Україні, щоб перевірити та переконатися у відповідному рівні знань. У зв’язку з цим був стверджений список спеціальностей, для котрих обов’язковим буде проходження єдиного кваліфікаційного іспиту для отримання ступеню магістра.

До переліку увійшли спеціальності «Право», «Міжнародне право», «Публічне управління та адміністрування», «Кібербезпека» та «Атомна енергетика». А також ті, котрі відносяться до напрямків «Цивільна безпека», «Військові науки, національна безпека, безпека державного кордону», «Транспорт», «Охорона здоров’я» та «Ветеринарна медицина».

Тим часом у перший же день реєстрації усіх охочих вступити на навчання для отримання ступеню магістра за спеціальностями, що потребують складання тестування у форматі ЗНО, зареєструвалося більше 1200 осіб. Реєстрація розпочалася 14 травня 2018.

МОН очікує, що у 2018 році зареєструється приблизно 60 тисяч подібних студентів. Всім їм належить скласти іспит у форматі ЗНО з англійської, а тим, хто вступає на магістратуру за напрямками «Право» та «Міжнародне право», необхідно буде скласти ще й профільний іспит.