Пройти тест онлайн

Microsoft назвали найпрогресивніші школи України

10.12.2015

Щорічно компанія Microsoft презентує світові два переліки. В одному з них, Showcase Schools, вона збирає найсучасніші школи світу, в яких активно використовуються найостанніші технологічні напрацювання, у тому числі – хмарні та мобільні. У другому переліку, названому Innovative Expert Educators, перераховані педагоги, які в своїй практиці активно та успішно застосовують найсвіжіші технології. Побачити обидва переліки з результатами, які охоплюють весь світ, можна на сайті Microsoft.

Приємною особливістю 2015 року стало те, що в переліку шкіл відмітилося одразу 7 шкіл з України, а у перелік прогресивних викладачів потрапило одразу 44 українських вчителів. Кожен з педагогів, відзначених компанією, був пізніше нагороджений спеціальним сертифікатом від МОН України.

Сповненою інновацій виявилася київська Новопечерська школа – вона поставила своєрідний рекорд із п’яти вчителів, які потрапили до переліку. На другому місці за кількістю прогресивних викладачів опинився Дніпропетровський ліцей інформаційних технологій, в якому були відзначені одразу чотири вчителі.

У переліку інноваційних шкіл відзначилася також Креативна міжнародна дитяча школа та Britannica School з Києва, а також Ліко-школа та приватна школа «Європейський колегіум», що також розмістилися у столиці. Регіони, окрім згаданого вище ліцею, представляла ще Заліщицька державна гімназія з м. Заліщики в Тернопільскій області.

Хорошими знаннями можуть похвалитися учні не лише найпрогресивніших шкіл, а й найзвичайнісіньких, якщо їм трохи допомогти. Наприклад, можна відправити власну дитину на курси англійської для дітей, забезпечивши їй справді високий рівень володіння цією мовою.