Пройти тест онлайн

Міфи про вивчення англійської

7.05.2016

Варто лише заявити про власне бажання піти на курси англійської для дорослих, як оточуючі намагаються висловитися з приводу цього рішення. І добре, якщо вони підтримують ідею саморозвитку та розширення кордонів. Але бувають і ті, хто й досі вірить у міфи, і щедро ними ділиться. Ось що вам можуть сказати.

Занадто пізно починати вчити англійську.

Так, у раннього старту є свої переваги, і дітям вивчення мов частіше всього дається набагато легше. Але почати вивчати мову ніколи не пізно, головне – бажати цього. Тим паче що це супроводжується зазвичай кількома позитивними ефектами для розумових процесів.

Мову можна вивчити за один місяць

Якщо вам пропонують вивчити англійську всього за місяць, слід уточнити, яка саме англійська мається на увазі. Справді, існують пришвидшені та інтенсивні курси, але вони не обіцяють легких результатів з нуля за 30 днів. Це нереально. Якщо людина, яка озвучила цей міф, впевнена, що мову можна вивчити усього лише за місяць, скоріш за все, вона має на увазі набір базових виразів, які допомагають туристу не загубитися у місті, знайти кров, харчування та питво.

Щоб вивчити мову, слід пожити у середовищі

Справді, мови засвоювати набагато легше там, де вони активно використовуються, де мова, яку ви вивчаєте, звучить із будь-якого телевізора, радіо, на вулиці, де вона є на вивісках. Але не у всіх є можливість відправитися на практику за кордон. А для тих, хто хоче вдосконалюватися у питаннях спілкування, завжди є можливість відвідувати англійські розмовні клуби.

Граматика не потрібна і не важлива

Багато хто з сучасних молодих людей при спілкуванні в інтернеті нехтують правилами граматики та пунктуації. Але це абсолютно не значить, що ці правила вже не відіграють своєї ролі. Для багатьох неграмотна мова – ознака не надто розумної людини, спілкування з якою різко втрачає свою пріоритетність. І вже точно ознака поганого кандидата на роботу.

Краще вчіть китайську.

Існує думка, що дуже скоро світ буде говорити китайською, адже більшість населення планети розмовляє нею. Але правда у тому, що китайська така популярна, в цілому, в Китаї – через численність населення. Але при всій її популярності, англійська і досі залишається мовою міжнародного спілкування та технологій.