Пройти тест онлайн

МОН: бали рахуйте самі

23.06.2018

подсчет баллов ЗНО

У 2018 році у атестаті не передбачене виставлення середнього балу, його підрахунком має займатися сам випускник школи, нагадує МОН. Незалежно від того, у якому вигляді абітурієнт подає документи на вступ, у електронному чи паперовому, йому необхідно самостійно підрахувати середній бал власного атестата.

Отримане число потрібно буде вказати в особистому кабінеті користувача при реєстрації у електронному вигляді або ж при заповненні документів у приймальній комісії при подачі у паперовому вигляді.

При підрахунку середнього балу атестата враховуються усі отримані оцінки: за інваріантну та варіативну частини, а також за ДПА, окрім оцінок з дисциплін, від яких учень був «звільнений». Бал розраховується за 12-бальною шкалою як арифметичне середнє із округленням до десятих.

Хоча виставлення середнього балу школами не передбачене, у атестаті може бути вказана ця оцінка. Це не є порушенням, абітурієнтам лиш слід перевірити, чи правильно вона була підрахована. Якщо ні, атестат все рівно залишається дійсним, але при заповненні відповідних форм потрібно буде вказати правильне число.

Випускники 2015 року вже зробили усе можливе для того, щоб отримати місця у вузах своєї мрії. А ось у тих, хто має випускатися у прийдешніх роках, є ще час замислитися про власні знання і, за необхідності, підтягнути їх. Наприклад, за літо можна значно покращити власну англійську, результати ЗНО котрої вузи вимагають усе частіше. До того ж, МОН неодноразово казали, що планують зробити її обов’язковим предметом ЗНО. Для цього і були створені наші літні курси англійської для підлітків.