Пройти тест онлайн

МОН провело перший пробний тест ДПА з англійської

9.11.2015

Оскільки 2016 рік в Україні був офіційно оголошений роком англійської мови, а формат ДПА з англійської вже був затверджений, тепер міністерство активно працює над покращенням нової програми тестування.

Із цією метою вже у грудні було проведене перше пробне тестування за створеною програмою. У ньому брали участь 60 учнів українських шкіл, 32 з яких вчилися за загальною програмою школи середньої освіти, а 28 займалися поглибленим вивченням англійської.

За словами головного спеціаліста МОН Оксани Коваленко, отримані результати допоможуть покращити адміністрування самого тестування, адаптувати його, визначити оптимальну для проходження кількість часу, а також скорегувати інструкції як для учнів, так і для тих, хто перевірятиме та оцінюватиме завдання тесту.

Основне пробне тестування, що охоплює набагато більшу кількість учнів, заплановане на лютий 2016 року. Ну а для тих, хто хоче дійсно добре підготуватися до ДПА з англійської, існує можливість піти на курси англійської для підлітків, що включають підготовку до ДПА, ЗНО та можливість отримання міжнародного сертифікату.