Пройти тест онлайн

Якісна освіта стає доступною для кожного учня: в МОН продовжують розвивати інклюзивну освіту

yakisna-osvita
28.02.2020

У 2020 році Уряд спрямував 504 млн 458 тис гривень на розвиток інклюзивної освіти у профтехах, школах і дитячих садках. Постанову, яка визначає скільки коштів отримає кожна область і на що їх витратять, була прийнята 26 лютого 2020 року під час засідання Кабміну в Києві.

“Якісна освіта має бути доступною для кожного учня, незалежно від національності, місця народження чи особливостей освітніх потреб дитини. Це наше глибоке переконання, і тому ми продовжуємо послідовний розвиток інклюзивної освіти в Україні”, — зазначила Міністерка освіти та науки Ганна Новосад.

За словами Ганни Новосад, цією постановою МОН вносить зміни до вже існуючого Порядку надання субвенції для підтримки осіб з особливими освітніми потребами. Також місцевій владі надано більше повноважень для перерозподілу субвенції.

Нагадаємо, що Перший Кембриджський центр також підтримує послідовний розвиток інклюзивної освіти в Україні та пропонує інноваційний курс англійської для дітей 9–11 років із дислексією та дисграфією.

У сучасному світі чи не кожен чув про дітей, у яких виникають ті чи інші складнощі під час читання або письма: вони читають задом наперед, перекручують структуру слів, змішують або замінюють під час вимови одні звуки іншими, схожими. Таке явище дістало назви дислексії та дисграфії, і воно не пов’язане з рівнем розвитку. Усі ці діти досить розвинені (у тому числі й у мовному аспекті), але натрапляють на труднощі в певній сфері.

Курс для дітей із дислексією та дискографією враховує особливості цих станів і дозволяє дітям успішно опановувати читання та письмо англійською. Для цих цілей використовуються всі сучасні методи роботи, у тому числі нейрокорекція, арт-терапія, елементи методу Р. Дейвіса та глобального читання, а також велика кількість додаткових матеріалів.

Проводитиме заняття Олена Українська – наша викладачка англійської, яка закінчила спеціальний Оксфордський курс Teaching learners with Dyslexia і сама є мамою 9-річної дитини із дислексією. Дізнатися більше про курс Англійська для дітей із дислексією та дисграфією, а також записатися на нього можна на сторінці за посиланням.