Пройти тест онлайн

МОН затвердило формат ДПА з іноземної мови

27.11.2015

У МОН уже давно говорять про те, що скоро іспит з іноземної мови стане одним з обов’язкових у рамках ЗНО. Але в 2015–2016 навчальному році він все ще буде проведений у форматі ДПА. Тепер міністерство остаточно затвердило форму цього іспиту: в усіх українських школах ДПА з англійської буде базуватися на програмі, яка готувалася для ЗНО-2017. Цю інформацію підтвердила Оксана Коваленко, яка обіймає посаду головного спеціаліста при департаменті загальної та дошкільної освіти.

За її словами, кожен учень випускних класів отримає комплект для складання ДПА із зарубіжної мови. Ці комплекти будуть роздані безкоштовно та складатимуться зі спеціального зошиту, а також бланку для відповідей. Водночас у МОН зазначили, що для будь-якої іноземної мови завдання будуть однаковими.

Перехід на нові стандарти буде проходити повільно, оскільки у країні очевидна недостатня кваліфікація працівників освіти: здебільшого викладачі англійської не володіють мовою навіть на рівні В1. У зв’язку з цим міністерство планує вжити низку заходів.

Якщо ви не бажаєте, щоби знання ваших дітей залежали від рівня шкільних вчителів, завжди можна відправити їх на спеціалізовані курси англійської для дітей, де вони до того ж можуть скласти міжнародні іспити та отримати Кембриджські сертифікати. А курси англійської для підлітків, до того ж, дозволять майбутнім випускникам ефективно підготуватися до мовних іспитів у випускних класах.